top of page
Поиск

Vietnam - on the way

Мав прийти день, коли я почну писати про подорож Азією. Що ж, поки осінній Київ підзатягло смогом і моє: "Обоже, сьогодні там знову індекс більше 150" мене все ще тримає на місці, є час посидіти і спокійно все згадати :)

Я покажу тільки малесеньку частину В'єтнаму. Те, що мене вражало кожен день. Це неймовірна кількість скутерів, байків, мотоциклів, великів, великів з моторчиками, моторчиків з візками і всього, що може несамовито нестися дорогами.

Не одразу зрозуміло - тут правосторонній чи лівосторонній рух. Приблизно так - є потік авто, а між ними (не завжди в тому ж напрямі) є потік моторчиків.

На скутерах відбувається прискорена і зменшена версія життя. Скільки історій можна надивитися і уявити :)

Напевно, ви помітили, що більшість людей в масках. Для багатьох азійських країн це вже норма. Такого смогу, як у Ханої я ще не бачила ніде.. (аларм, злий жарт - поки що ніде). Захоплення від подорожі прибирає роздуми на тему небезпеки такого повітря для здоров'я. Інколи ми все ж вдягали маску, але щоразу ненадовго і тільки задавались питанням - як так ходити кожен день?

Це все я веду до того, що тоді я побачила, що може бути світлий день, але не видно сонця, може бути чиста вулиця, але без свіжого повітря. І це все не заважає людям жити щасливо, посміхатися і робити все те, що запланували на день.

Є ще дещо в цьому маленькому світі руху. Подивіться, як всі рівненько тримають спинку. Скільки взагалі варіацій на тему того, як можна виглядати на скутері. Мене це просто захоплює!

Нічого не стоїть не місці, все змінюється, розвивається, а часом ще й стається смог. Бувають ще більш різкі і непередбачувані явища. Головне (що я хочу собі сказати) - тейк іт ізі. Все несе в собі щось прекрасне, навіть, якщо це не одразу помітно :)

Хотіла, щоб ви відчули себе там, на в'єтнамських дорогах. А вже далі уявили ту саму точку, до якої їдете. У В'єтнамі точно є куди нестися :)


P.S. Таки правосторонній рух ;)


Дякую Вам <3

70 просмотров

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page