top of page
Поиск

SonitaEuroTrip - Dortmund

Я хотіла вже давно написати про свої плани, але чітких планів не було...

Сьогодні я вже остаточно зрозуміла, що хочу розповідати в деталях про кожне нове місто. Буду писати про ціни на проїзд, проживання і харчування.

Оскільки я більше люблю гуляти вулицями, то на музеї і подібні культурні розваги я не дуже звертаю увагу, але можу дізнаватися, якщо буде цікаво :)


Отже, прилетівши в Dortmund Airport було два варіанти дістатися центра міста:

1) на AirportExpress, який ходить щогодини і без зупинок везе до Dortmund Hauptbahnhof (центральний вокзал) - 8.5€;

2) на автобусі до Bahnhof Holzwickede за 3€ і далі пересісти на потяг до Dortmund Hauptbahnhof за 4.9€.

Напевно, ви думаєте, що 0.6€ економії не варті такої мороки, але у мене знайшлась весела компанія з літака і ми обрали другий маршрут :)


Як тільки ви потрапляєте в Dortmund Hauptbahnhof і робите пару кроків від виходу - ви в центрі міста. Тут все дуже компактно і зручно для піших прогулянок, громадським транспортом можна навіть не користуватись.

Якщо забажаєте одразу перекусити, то перше, що вам трапиться - KFC, McDonalds, Subway і тому подібне. В центрі я б порадила перекусити чи поснідати в BackWerk (кава від 1€ , сендвічі від 2€ , йогурти з гранолою 2.4€). Але варто трошки відійти від центра і там почнуться вулички із закладами та маркетами для місцевих. Я знайшла дуже багато цікавих кав'ярень та ресторанів на вулиці Keiserstr. (супи та різні боули з овочів починаються від 5€ , близько 15:00-17:00 є "щасливі години" і непогані знижки), там я також забігла в магазин REWE, щоб купити їжу на вечерю (чек вийшов 6.2€ - інгрідієнти для салату і шоколадка). Тут також можна здати пластикові пляшки від води, за кожну отримаєте 0.25€ .


Зупинитися ночувати я вирішила в A&O Hostel, він розташований за 400м від вокзалу (пішки ~ 6 хвилин). Місце в кімнаті на 6 людей (з ванною і вбиральнею) коштувало 27€ (як я зрозуміла, то за 21€ можна взяти таке ж ліжко, але без постільної білизни). Житло дуже комфортне, близько до центру, є багато місця, щоб посидіти компанією чи попрацювати, інтернет є в кожній кімнаті, можна взяти замочки для шафки (5€ застава).


А далі я взяла карту міста і побігла гуляти вуличками. Моє серце підкорили квіти і своєрідна архітектура. Дортмунд моїми очима :)


Дякую <3

126 просмотров

Недавние посты

Смотреть все

Vietnam - on the way

bottom of page